de Andrei Crăciun marţi, 5 februarie 2019
ACTORULRECOMANDĂ:
În ce spectacole joci în această stagiune?
„CRUD”, în regia lui Ștefan Lupu și Daniel Chirilă, un proiect independent, „Regele moare” (regia: Eliza Păuna), la Teatrul Țăndărică, „Ospățul de piatră” (regia: Ana-Ioana Macaria), la Teatrul Bulandra. Și urmează o premieră tot la Teatrul Țăndărică, „Apolodor”, în regia Silviei Roman, cu o scenografie de Iuliana Vîlsan.
Un spectacol pe care îl recomanzi (deși nu joci în el).
„Apa vie” de la Teatrul Mic, pentru că este modern și dinamic, are umor, sensibilitate și are în distribuție actori talentați.
Un actor tânăr din țara noastră, care îți place.
Dan Pughineanu.
O actriță tânără din țara noastră, care îți place.
Aida Avieriței.
Un regizor tânăr de urmărit, de la noi.
Silviu Debu, chiar dacă are doar master în regie, m-a convins cu spectacolul de disertație.
Un motiv pentru care să meargă spectatorii la teatru.
Pentru că teatrul nu a făcut rău nimănui până acum (strict la spectatori mă refer). Pentru că este un loc unde poți să te rupi de viața cotidiană pentru câteva ore și să trăiești într-o poveste.
CELE MAI…
Cel mai bun sfat primit până acum.
Să fiu sincer, să mă înconjor de oameni de la care am ce învăța și să am curaj.
Cea mai neobișnuită întâmplare trăită pe scenă.
Nu au fost întâmplări neobișnuite pe scenă, poate atunci când reacționează publicul, și reacționează cu voce tare, mai ales copiii, dar nu cred că e, totuși, ceva neobișnuit.
Cel mai provocator spectacol de până acum?
Toate spectacolele sunt provocatoare, dar cred că la „CRUD” a fost puțin mai diferit de felul cum am lucrat până atunci. Am lucrat mai intens față de cum eram obișnuit, iar asta m-a făcut să descopăr și multe lucruri despre mine.
Cel mai dificil moment din viața ta în teatru?
Nu prea au fost momente dificile care să mă marcheze și pe care să mi le amintesc acum, dar știu că perioadele când nu lucram erau cele mai grele. Asta consider că ar fi un moment dificil, acela când stai și aștepți, neștiind de fapt nimic din ce va urma.
Cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat de când ești actor.
M-a ajutat foarte mult faptul că am fost angajat imediat după terminarea facultății, la Teatrul Puck din Cluj Napoca, apoi a fost Gala Hop, apoi Teatrul Țăndărică unde sunt angajat acum, apoi „CRUD”.
Cea mai interesantă întâlnire pe care ai avut-o până acum în teatru; de ce aceea?
Cea mai recentă este întâlnirea cu colegii de la „CRUD”, cu care am lucrat mai bine de două luni. Mă bucur că i-am cunoscut în acest context. Am învățat foarte mult de la ei, mai ales că am absolvit școli diferite de teatru. Am devenit prieteni și ne dorim să mai lucrăm în formula asta. Ne-au ajutat foarte mult și Ștefan Lupu și Daniel Chirilă care au știut să ne unească și să ne dea încredere în noi.
„Nu au fost întâmplări neobișnuite pe scenă, poate atunci când reacționează publicul, și reacționează cu voce tare, mai ales copiii, dar nu cred că e, totuși, ceva neobișnuit.”
Ștefan Craiu, actor